De Orchidee #mooiwatbloemendoen

Orchidee

Geef je huis een instant stijl-boost met de orchidee

De Orchidee is woonplant van de maand november en staat van wk 46-48 op de bloemenagenda. Niet voor niks omdat deze classy bloem of plant (afhankelijk van hoe je hem koopt!) een juweeltje is.

 

 

Symboliek

De orchidee staat voor zuivere vriendschap. Als je haar cadeau geeft, doe dan als de Brazilianen en geef een kus voor iedere bloem. De orchidee was de lievelingsbloem van first lady Jackie Kennedy. Over stijlvol gesproken…

Herkomst

Je vraagt een dame nooit naar haar leeftijd. Niemand kan dan ook vertellen hoe oud de stijlvolle beauty’s uit deze op een na grootste plantenfamilie ter wereld zijn. Wat we wel weten, is dat veel van de prachtige kleuren en vormen van de orchidee hun oorsprong vinden in de tropische regenwouden. 

Boeketinspiratie met de orchideeën

Laat de uitbundige kleuren van de andere bloemen de orchidee omlijsten en in het zonnetje zetten. Maak het weelderig met kleuren die net wel, maar ook net niet bij elkaar passen. Een mix van Dendrobium-soorten, Aranthera, Mokara, Aranda en rozenbottel zorgt voor een feest in de vaas. Ga snel aan de slag voor dit prachtboeket. Natuurlijk kun je ook je bloemist vragen om dit mooie boeket voor je te maken.

#verkrijgbaar bij @eenbloemNL #asselsestraat40 Mooiwatbloemendoen  

 

Met de classy orchidee geef je je interieur in een handomdraai een stevige stijl-boost. Zet een elegante tak in een flinke vaas en je hebt een eyecatcher in huis die weken staat. Kleine moeite, spectaculair effect.

Kleuren en vormen

De orchidee past bij iedere stijl, dus deze schone verdient de titel ‘perfecte bloem’. Er zijn meer dan 25.000 soorten, maar bij je bloemist zie je vooral de beauty’s uit de tropen. De bloem is er in beeldschone kleuren, van poederige pastels tot candy pink of zenwit. Zelfs aan tijgerprintjes, koeienvlekken en streepjes is gedacht. Ga voor de vlinderachtige Phalaenopsis, de vampy Vanda, de ranke Cymbidium of ‘venusschoentje’ Paphiopedilum (lees: paa-fie-joo-pee-di-lum). Allemaal net zo prachtig als ze klinken.

#Verzorgingstips #orchidee

- #schonevaas met lauwwarm water
- #snijbloemenvoedsel #floralife
- Snijd de stelen van de bloemen schuin af

Wat nog meer

Als prinses houden ze niet van tocht, volle zon of verwarming warmte, ow en vergeet het fruit niet! Orchideeën drinken niet heel veel maar vul wel regelmatig bij.

#Wistjedat

Als je het kwetsbare binnenste van de bloem, het lipje, aanraakt verwelkt de orchidee sneller.

Met dank aan bloemenburoholland!

Nieuwsgierig?

Naar wat we voor je kunnen betekenen op het gebied van bloemen en/of planten? Vraag vrijblijvend een offerte aan of informatie op via onderstaande contactgegevens.

Of vul het formulier hiernaast in.

Contactgegevens

asselsestraat 40
7311 em -  apeldoorn
t 055-3554585
e bestel@gorkink.nl

Laat hier je gegevens achter:

Vul hier het nummer in waarop je bereikbaar bent.
Scroll to top