Potroos trotse woonplant van de maand juli

woonplant maand juli - gorkink natuurlijk - Potroos

Zomersgenot

In juli is de elegante Potroos Woonplant van de maand. Zomers, romantisch en een prachtig doet-u-die-er-ook-maar-bij-product.

Over de Potroos

Rosa is een oude Latijnse plantennaam voor roos. Potroos behoort tot deze familie en staat als zodanig voor liefde, passie, eenheid en vriendschap. De eerste associatie met rozen is die van snijbloemen, maar potrozen bieden dezelfde romantische sfeer en emotie. Rozen komen van oorsprong voor op het noordelijk halfrond, met name in China en Europa. De naam roos is afgeleid van het Keltische ‘rhodd’, dat rood betekent. Van oorsprong hebben veel rozen een rode bloemkleur. Kwekers zijn er echter in geslaagd allerlei andere kleuren te creëren. Zo is uiteindelijk ook de potroos – een perfecte miniatuur in de verhoudingen van de grote struik - ontstaan, met kleuren als roze, oranje, geel en wit.

#verzorging

  • Potroos kan met de juiste verzorging lang en rijk bloeien. De plant staat zowel binnen als buiten graag licht en kan niet tegen uitdroging: de kluit mag altijd licht vochtig zijn.
  • Om de bloei lang en rijk te houden is een keer per drie weken planten- of speciale rozenmest aan te raden.
  • Uitgebloeide bloemetjes voorzichtig verwijderen, oppassen dat daarmee de knoppen niet worden beschadigd.
  • Als de plant binnen is uitgebloeid, kan Potroos worden teruggesnoeid tot ongeveer vijf centimeter boven de potaarde en buiten in de tuin in de volle grond worden uitgeplant of in een pot op het balkon of terras worden gezet. Na zo’n twee maanden bloeit Potroos dan opnieuw rijkelijk, als tuinroos.
  • Bij gebruik als tuinplant kan de potroos in februari gesnoeid worden tot 5 cm boven de grond. Vanaf mei tot oktober zal de plant dan buiten bloeien.
  • Potroos is alleen ter decoratie en niet voor consumptie.

tekst en foto credits www.bloemenbureauholland.nl

Bestellen 

Via mail : bestel@gorkink.nl

Per telefoon : 055 3554585

In de winkel : asselsestraat 40

Scroll to top