Erika Oldenhof

Eigenaar

de eerste in de rij : Erika Oldenhof

Ik ben op 27 december 1967 geboren in Twello. Mijn jeugd bracht ik door op de kwekerij van mijn ouders en daar was ik altijd bezig met bloemen en planten.

Logisch voor mij was dan ook de diverse ”groene” opleidingen. Ik wilde graag met mijn handen werken. In 2003 heb ik de ‘Proeve van Meesterschap’ behaald. De Proeve van Meesterschap was toentertijd DE opleiding voor als je jezelf een uitdaging gunde. Met mijn afstudeer project ‘Werken’ heb ik veel kennis gekregen over planten en werk / woonomgeving. ‘Werken’ gaat over de wereld rondom interieurbeplanting. In 2003 had je eigenlijk alleen maar 1 type bak en ik heb geëxperimenteerd met ondergronden gemaakt van diverse stoffen en verrassend details toegevoegd.

In 1998 ben ik mede-eigenaar van Gorkink Natuurlijk geworden, daarvoor was ik ook al werkzaam bij Gorkink in diverse functies. In totaal ben ik dit jaar alweer 31 jaar verbonden met Gorkink.
Het werken met bloemen blijft leuk, iedere dag is anders, en zeker als ondernemer heb je te maken met bloemenaanbod, klanten, opdrachten. Ik blijf het prachtig vinden om iemand blij te maken met bloemen!!!!

Naast het runnen van de Gorkink heeft het “groene” onderwijs een warm plekje in mijn hart. De samenwerking tussen, school, bedrijfsleven en de leerling staan hierin centraal. We zijn dan ook Erkend Leerbedrijf – SBB -. Deze zomer (2015) ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan en heb ik mijzelf opgegeven om het certificaat Certified Judge te halen. Hiermee ben ik officieel jurylid voor nationale en internationale bloemsierkunst wedstrijden.

Dit helpt mij ook in het groene onderwijs om de leerlingen te inspireren om de uitdaging van een wedstrijd aan te gaan. Wedstrijden zijn belangrijk om jezelf te ontwikkelen en de uitdaging aan te gaan.