gorkink natuurlijk - wkr regeling - werkkostenregeling

werkkostenregeling

De WKR; Op 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) ingegaan. Dit heeft gevolgen voor geschenken aan uw personeel.

Wij hebben goed nieuws voor u! Ook onder de WKR voorwaarden kunt u bloemen aan uw personeel blijven geven. Hieronder zetten wij de spelregels voor bloemengeschenken e.d. aan uw personeel op een rijtje.
De basisgedachte van de WKR is dat ieder geschenk aan uw personeel loon is en dus belast.

€ 25 regeling

Het is goed om te weten dat zogenaamde ‘kleine attenties’ van u aan werknemers geen loon zijn en buiten de WKR blijven. Denk daarbij aan een bloemetje voor een speciale gebeurtenis zoals verjaardag, huwelijk, geboorte of een nieuwe baan. Het gaat om situaties waarin ook anderen zo’n attentie zouden geven. Is er sprake van een situatie waarin anderen niet zo’n attentie zouden geven (bijvoorbeeld 5 jaar in dienst) dan geldt de € 25,- regeling overigens niet.

Let op, de attentiewaarde van dit product mag maximaal € 25,- bedragen (inclusief omzetbelasting en eventuele verzendkosten).
Met het oog op deze regeling bieden wij u een WKR-proof boeket aan voor de prijs van €24,95 (inclusief BTW en verzendkosten). Hierbij blijft u dus onder de grens voor kleine attenties.

Uitzondering wellevendheid, sympathie of piëteit

Een belangrijke uitzondering is er voor geschenken die u buiten de verhouding werkgever-werknemer geeft. Een voorbeeld hiervan is als uw werknemer is overleden en u stuurt de nabestaanden een rouwkrans. Of uw werknemer is (langdurig) ziek en u geeft hem een bloemetje. U doet dit uit wellevendheid, sympathie of piëteit op grond van een persoonlijke relatie en niet zozeer op basis van de relatie werkgever-werknemer. Daarom is er geen sprake van loon.
De attentiewaarde moet in bovenstaande gevallen gebruikelijk zijn. Er is geen verband met de eerder genoemde € 25 regeling. Een rouwarrangement van € 150 zou dus ook kunnen.

Heeft u vragen over bloemen en de WKR, laat het ons dan weten. In overleg met u kunnen we specifieke WKR-proof producten samenstellen.

 

Update per december 2015 – voor het geven van bloemen zijn de regels met ingang van 2016 niet veranderd.

Scroll to top